Sanader platio Thompsonu 3,8 mil. kn samo da ne pjeva na izborima

Sanader platio Thompsonu 3,8 mil. kn samo da ne pjeva na izborima

Navodno je i to otkrio bivši HDZ-ov rizničar i ravnatelj Carine Mladen Barišić, i to u svojem drugom velikom iskazu koji je dao oko Nove godine, kada je ustvrdio da je po Sanaderovom nalogu u ljeto 2007. godine Thompsonu isplatio 515.000 eura (3,8 milijuna kuna) da na parlamentarnim izborima u studenom te godine ne bi pjevao ni za jednu stranku.

Gospodin Perković se nije susreo sa Sanaderom nikada i nisu sjedili, a kamoli da je primio neki novac. Dakle, Thompsonov stav je bio i ostao da se u političke kampanje ne uključuje i ne pjeva i to zadnjih nekoliko kampanja je tako bilo, dakle stranaka i predsjedničkih kandidata', kazao je HTV-u Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Sam Thompson potvrdio je Večernjem listu da je bio na ispitivanju u svojstvu svjedoka te da su ga istražitelji pitali o Barišićevim tvrdnjama da mu je isplaćen novac za 'nepjevanje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kaže da je 'iznenađen kako Barišić, kojega uopće ne poznaje, može tako lagati i pita se zašto konstruira takve lažne priče, a šokira ga i sama ideja da bi netko bio plaćen za nenastupanje.

S druge strane, kako ono idu stihovi iz jedne od pjesama spomenutog dežurnog ratničkog pjesnika ... 'šutnja je često jača i od riječi'.

izvor: tportal.hr/htv/vecernji.hr