Rusija: Vezali djeda kao psa pet dana i izgladnjivali ga

U priopćenju ruskog Istražnog komiteta navodi se da je bračni par vezao čovjeka za drvo metalnim lancem i da su ga tako držali od 28. srpnja do 1. kolovoza.

Objavljene su i fotografije mršavog sijedog čovjeka kako sjedi na dušeku sa lancem vezanim za stopalo ispred kuće u mjestu u regionu Rostov na jugu Rusije.

"Susjedi su čuli njegove povike u pomoć i pozvali su policiju", navodi se.

Par je navodno rekao kako su vezali starca da ne bi lutao po ulici. Ruski portal Life News navodi kako je starac iz sela Gluboky u izuzetno lošem zdravstvenom stanju, te da jedva može čuti i hodati.

U intervjuu koji je dao u bolnici starac je rekao kako ga je par pretukao, te da su ga polijevali hladnom vodom da bi prestao dozivati u pomoć.

Starac, kojeg Life News imenuje sa Mikhail B, je rekao kako su ga udarali bocama vode po glavi, zbog čega ima i hematom na mozgu.

"Htio sam samo da umrem. Uzeli su moju mirovinu, a kada sam htio jesti, vezali su me lancima i polijevali hladnom vodom", ispričao je.

Njihova susjeda Natalya Demina je priznala kako je cijelo selo u šoku otkako su saznali za ovu vijest, a 40-godišnja starčeva kćerka i 48-godišnji zet su pobjegli iz sela u strahu od ostalih mještana.

"Svi smo u šoku otkako smo saznali što su uradili starom Mishi", rekla je Demina.