Rojs poravnao brijeg kako bi imao pogled na Zagreb

Ljubo Ćesić Rojs, Ljubo Ćesić Rojs, presuda
Goleme količine šute i glomaznog građevinskog otpada, iskrcanog iz kamiona Rojsove tvrtke Markuševac gradnja, ugrožavaju pritoke potoka Markuševec.

Umjetno jezero koje je Rojs još prije prvog rušenja napravio uzurpacijom potoka, sada je žabokrečina iz koje vire betonske stepenice.

Bodljikava žica, betonski podupirači, hrpe šute i pijeska pokraj šumskih puteva i makadamske ceste sada narušavaju izgled Markuševca, piše Jutarnji list.

"Radi što hoće. Cijeli je šumarak posjekao i zaravnao brijeg kako bi imao pogled iz kuće na panoramu Zagreba. Nikada nitko nije napravio takvo što", istaknuo je ogorčeni mještanin Markuševca.

Rojs je novopodignute zidine omotao kamuflažnim mrežama kako ga ni s kopna ni iz zraka 'neprijatelj' ne bi mogao primijetiti.

"Nije to kamuflaža. Stavili smo mreže da ne pada malter po ljudima na cesti", ustvrdio je Ljubo Ćesić.

Na pitanje o gradnji kuće na istome mjestu na kojem je stajala kuća koju je 2004. sam rušio "kako ne bi Sanaderu pružio to zadovoljstvo", Rojs je odgovorio da sada ima sve potrebne dozvole.

"To više nije park prirode. Promijenio se urbanistički plan. Djeca su mi emotivno vezana uz Markuševec i najviše to zbog njih gradim", objašnjava Rojs.