Rodila u kamionu zametenom snijegom, a kćer nazvala Snežana

Premijer i zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, Ivica Dačić sinoć je rekao agenciji Tanjug da je naložio angažiranje raspoložive mehanizacije i ljudstva za probijanje prometnica koje su zbog snijega neprohodne i evakuaciju ljudi i djece iz zametenih vozila. Preko 100 vozila je zameteno na sjeveru Banata, kod Bačke topole kolona vozila je duga 11 kilometara, u više mjesta su snijegom "okovani" autobusi s putnicima.

Vozač koji je od Subotice do Novog Sada što je 100-tinjak kilometara, putovao 15 sati priča kako je kod Feketića kolona vozila duga 10 kilometara jer se teretnjak prevrnuo, ali i kada je uklonjen, vozila nisu mogla nastaviti put jer je kolnik zameten snijegom. Na raščišćavanju snijegom zametenih prometnica angažirani su i strojevi Vojske Republike Srbije.

Dvije osobe su u Srbiji umrle od smrzavanja. U susjedovom dvorištu u selu blizu rumunjske granice pronađen je mrtav Borislav Vejinović i pretpostavlja se da je noćas pao i smrznuo se, 60-godišnji Radivoje Maletić se smrznuo u svojoj kući u Novom Sadu.

Beogradski Blic donosi i jednu zanimljivost. Trudnica Teodora Talpe iz Aleksandrova kraj Zrenjanina porodila se u zametenom kamionu, jer zbog snježnih nanosa nije uspjela doći u rodilište, a kćeri je dala prigodno ime Snežana.