Rodila se bez vagine: Ne može imati djecu, niti spolne odnose

žene, spolni odnosi
Britanka Jacqui Beck (19) je kada je imala 17 godina otišla kod liječnika jer su je boljela leđa. Usput je spomenula kako još nikada nije imala mjesečnicu.

- Liječniku je to bilo malo čudno, ali nije mislio da je nešto ozbiljno. Ipak me poslao ginekologu - kaže Jacqui. Liječnica je, čim je vidjela njezine nalaze, znala da Jacqui ima rijedak sindrom.

- Rekla mi je da imam jajnike, ali nemam maternicu, vrat maternice ni vaginu. Rekla mi je i da se ne mogu seksati niti ću ikada moći imati djece - kaže Jacqui. Objašnjava kako su sve njezine prijateljice dobile mjesečnicu do 15 godine, a ona nije. To joj je bilo malo čudno no nije se previše uzrujavala jer je visoka i mršava i mislila je da će ju dobiti malo kasnije nego druge djevojke.

Sramila se bolesti pa je mami poslala e-mail

- Osim toga na mjestu gdje je trebala biti vagina imam urez pa mi je sve izgledalo kao normalno - kaže Jacqui. Nakon što su joj liječnici rekli šokantnu vijest, rasplakala se. Bilo ju je sram s bilo kime o tome govoriti pa je majci poslala e-mail.

- Mama je odmah došla. Iako je bila uzrujana zbog mene, pokušala je shvatiti o kakvom je sindromu riječ. Ohrabrila me i rekla mi da gledan na to pozitivno. Napravila sam listu stvari koje me ne budu mučila kao što su menstrualni bolovi i sl. - kaže Jacqui. Liječnici su rekli da će se moći seksati, ali će vjerojatno prije toga morati ići na operaciju.

Djecu će posvojiti ili će joj ih roditi surogat majka


Iako joj je u početku bio šok i sramila se onoga što su joj liječnici rekli, sada je prihvatila svoju bolest i odlučila o njoj javno govoriti kako bi bila podrška i drugim ženama koje imaju isti sindrom. Kaže kako se nada da će jednog dana naći muža koji će ju razumjeti i podupirati. Djecu će posvojiti ili će unajmiti surogat majku.