FOTO/VIDEO  Restoran Josić proglašen najboljim na području Slavonije i Podunavlja

Josić, Zmajevac, Restoran Josić

Mišljenje je to nekoliko stotina glasača - restoratera, najboljih kuhara, eno i gastro novinara, blogera, poslovnih ljudi, turističkih djelatnika i vinara iz cijele Hrvatske.
Ocjenjivanje se provodi petu godinu zaredom u organizaciji Dobrih restorana (Jutarnji list i Vinart) s konačnom nacionalnom, ali i listama top-restorana za hrvatske regije. Nagrade najboljim restoranima, odnosno njihovim vlasnicima ili voditeljima, pa tako i Damiru Josiću, vlasniku istoimenog restorana i vinarije u Zmajevcu, dodijeljene su u ponedjeljak navečer u zagrebačkoj Esplanadi.
Na regionalnoj ljestvici, u Slavoniji i Podunavlju iza Josića, na drugom je mjestu osječki Klub restoran Waldinger. Na trećem je mjestu Baranjska kuća iz Karanca, četvrtom restoran Dunav iz Iloka i petom Principovac, također u Iloku.
Najboljim hrvatskim restoranom proglašen je šibenski Pelegrini, koji je tu titulu ponio i prošle godine. Osim što je Pelegrini najbolji restoran u Hrvatskoj i Dalmaciji, njegov vlasnik - Rudolf Štefan proglašen je najboljim chefom. Na drugom i trećem mjestu su zagrebački restorani Dubravkin put, odnosno Bistro Apetit. Četvrti je restoran Bevanda u Opatiji, a peti Plavi podrum iz Voloskog.
Na listi sto najboljih hrvatskih restorana, osim Josića i spomenuta četiri slavonska i baranjska restorana, još je nekoliko njih s područja Slavonije i Baranje, poput poznatog Kormorana, osječkih restorana Zimska luka, Karaka i Lumier te vinkovačkog Lamuta
Proslava
"Ovaj vikend će u Restoranu vinariji Josić biti pripremljena posebna proslava ovog vrijednog priznanja, koje je zasigurno dospjelo u prave ruke te će biti poticaj za još veći napredak cjelokupne gastronomske ponude kako u restanu Josić, tako i u regiji", doznajemo iz Restorana Josić, koji svojim posjetiteljima nudi i kušaonicu vina, uvijek otvorenu za goste restorana kao i vinski podrumi Vinarije Josić.
Regonalna lista - Slavonija
1. Josić, Zmajevac
2. Klub restoran Waldinger, Osijek
3. Baranjska kuća, Karanac
4. Dunav, Ilok
5. Principovac, Ilok
6. Kormoran, Bilje
7. Zimska luka, hotel Osijek, Osijek
8. Karaka, Osijek
9. Lumière restoran & wine bar, Osijek
10. Lamut, Vinkovci
11. Darocz, Vardarac
12. American bar Dollar, Osijek
13. Mađarska Retfala, Osijek
14. Kod Ruže, Osijek
15. Vila Iva, Ilok
16. Dvorci Slavonije, Našice
17. Ivica i Marica, Karanac
18. Rustika, Osijek
19. Lipov hlad, Osijek
20. Plavi podrum, Osijek