REKORDER U BIH: Za prometne kazne dužan 44.000 maraka

stop policija
... o neplaćenim novčanim kaznama za prometne prekršaje te podatke o najvećim dužnicima. Ukupan dug za prometne prekršaje iznosi više od 56 milijuna maraka, piše Večernji list BiH.

Evidenciju o neplaćenim prometnim kaznama vodi IDDEEA, a kojoj nadležni MUP-ovi i policija Distrikta Brčko dostavljaju podatke. Dug za prometne prekršaje, izrečene prema Zakonu o osnovama sigurnosti u prometu na cestama u BiH, iznosi 56,395.792 KM. Najviše novčanih kazni izrečeno je za prekršaje upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilom, prekoračenje brzine, upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju, upravljanje vozilom bez upaljenih svjetala, nevezivanje pojasa i nepropisno parkiranje.

Najveći dužnik državi po osnovi neplaćanja kazni za prometne prekršaje živi u općini Centar Sarajevo, a iznos njegovih neplaćenih kazni viši je od nevjerojatne 44.000 maraka.

Na drugom mjestu je nesavjesni vozač iz Han Pijeska koji ima čak 30.000 maraka neplaćenih kazni za prometne prekršaje, dok je na trećem mjestu vozač iz Modriče s 27.000 maraka neplaćenih kazni. Na listi najvećih dužnika su 42 osobe koje ukupno duguju više od 880.000 maraka.