FOTO  Ravnatelj škole poslao ju je kući jer je na sebi imala ovo

škola, odjeća, ravnatelj
S obzirom da se nije radilo o prekratnoj suknji ili pripijenoj majici objavila je fotografiju na Facebooku i svima ispričala što se dogodilo.

"Dakle, ovo je moja kći danas odjenula za školu. Ravnatelj ju je poslao kući jer nije primjereno odjevena pa je dodala šal. Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Kad se vratila u školu, ravnatelj je i mene pozvao na razgovor tvrdeći da Stephanie ne poštuje pravila. Nakon što sam stigla, ispred njegova ureda stajalo je nekoliko djevojaka koje su ondje čekale zbog istih razloga - bile su neprimjereno odjevene. Ovo je smiješno! Woodford County High School i njezin ravnatelj nameću pravila odijevanja prema kojima djevojke ne smiju pokazati ključnu kost jer bi to moglo ometati pozornost muških kolega! Zbog toga roditelje pozivaju na razgovor pa moramo otići s radnog mjesta, a djeca u isto vrijeme propuštaju nastavu. Nešto se mora promijeniti, molim vas, podijelite moj status!" zavapila je prije nekoliko dana majka Stacy Dunn na Facebooku,
Njezina kći Stephanie Huges u školu je došla odjevena u traperice, majicu i pulover.

Kodeks odijevanja propisuje kakve košulje učenici smiju nositi te zabranjuje sve što otkriva ključnu kost. Propisuje se da učenici moraju nositi okrugli izrez, a jedina iznimka su košulje ili polo majice, na kojima smije biti otkopčan samo prvi gumb. Taj je kodeks na snazi posljednjih 10 godina.

Ravnatelj škole Rob Akers obećao je da će u rujnu na sljedećoj sjednici školskog vijeća razmotriti izmjene kodeksa odijevanja, no promjene, ako ih bude, na snagu će stupiti tek u siječnju 2016., piše BuzzFeed.