QuentinTarantino: Još dva filma, pa u mirovinu

QuentinTarantino
QuentinTarantino

Kontroverzni redatelj je dosad nekoliko puta ponovio da će prestati režirati nakon desetog filma. Njegov vestern "Podlih osam", koji će za koji dan početi da se prikazuje u kinima, njegov je osmi film.

"Obično su mi potrebne tri godine da bih napravio film, što znači da ću ovim poslom da se bavim još oko 10 godina", izjavio je Tarantino za Time Out.

"Ne želim se ovime vječno bavim. Treba postojati", naveo je on.

Upitan za sadržaj preostala dva ostvarenja, redatelj, koji se proslavio filmovima "Ulični psi" i "Pakleni šund", rekao je da više ne želi praviti filmove specifičnog žanra.

"Ne postoji žanr koji bi me privukao na onaj gorljiv način na koji sam snimio ratni film (Prokletnici) ili film o borilačkim vještinama (Kill Bill)", kazao je Tarantino.

"Mislim da bi jedini preostali žanr mogao biti film o gangsterima iz 1930-ih, poput priče o Johnu Dilingeru. Također bih volio snimiti nešto suvremeno, gdje bi postojao lik koji ulazi u auto i pali radio kako bi imao cool vožnju za montažu. A kada bih imao svo vrijeme ovog svijeta, volio bih snimiti istinski strašan horor film, poput ‘Egzorcista', zaključio je 52-godišnji redatelj.