VIDEO  Puhački orkestar HKUD 'Seljačka sloga' Trebižat – Čapljina na Festivalu prijateljstva

trebizat puhacko drustvo
trebizat puhacko drustvo

Pored domaćina, GPD Tivat, u ovom najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regiji, sudjelovali su orkestri iz Kotora (CG), Budve (CG), Herceg Novog (CG), Elbasana (Albanija), Skadra (Albanija), Trebižat - Čapljina (BiH), Metkovića (RH), Đenovići (CG) te orkestri glazbenih škola.

Puhački orkestar HKUD "Seljačka sloga" Trebižat - Čapljina osnovan je davne 1925. godine. Nezaobilazan je na svim manifestacijama u našemu gradu i okružju. Kroz godine postojanja orkestar neumorno pronosi zvuke diljem Europe. Društvo iz Trebižata osim za orkestar gaji ljubav i za folklor, klape i maškare te ustrajno njeguje kulturnu baštinu, piše trebizat.com.

Duga tradicija i ljubav prema glazbi već četiri generacije povezuje Glazbeno prosvjetno društvo "Tivat" i orkestar iz Trebižata. Mnoge trenutke, i dobre i one loše, dijeli li su zajedno. To prijateljstvo i zajedništvo ljubomorno čuvaju i danas. Uz čestitke domaćinu, GPD Tivat, na 110. obljetnici trebižaćani su u koncertnom djelu festivala izveli sljedeće skladbe:

1. Strangers in the night
2. African Symphony
3. Livin' on a Prayer
4. Ko' nam brani