Provjeri u 3 koraka: Čine li te Facebook i Instagram depresivnim?

facebook depra

1. Ljubomora

Svi smo po prirodi ljubomorni na život drugih ljudi oko sebe, na njihova putovanja, sretne veze i uspjehe. No, kad ti osjećaju počnu nadilaziti "malo ljubomore" te postanu opsesija, to može biti znak da previše koristiš društvene mreže.

2. Neadekvatnost

Osim ljubomore, još je gore ako se nakon ovakvih društvenih sjednica osjećaš neadekvatno, odnosno kao da život koji živiš nije dovoljno dobar, u usporedbi s onim kakav žive tvoji virtualni prijatelji. Ako se tako osjećaš: kao prvo, trebaš znati da svi objavljuju samo najbolje stvari o sebi, a kao drugo, itekako ti je potreban odmor od tuđih profila i života.

3. Usamljenost

Digitalno povezivanje i zajedništvo s drugima mogu biti pozitivna stvar, ali i uzeti danak, utoliko što se nakon pregledavanja društvenih mreža možemo osjećati usamljeno, dok gledaš kako se svi ostali zabavljaju, a ti ne. Online veze mogu ostaviti osjećaj neispunjenosti, ako na tvoje stvarne veze s drugima nisu ni približno tako jake. Pa umjesto razgovora s prijateljima na chatu, dogovorite se za kavu na suncu.

Izvor: index.hr