Prosvjedi u znaku ljubavi: Dolje vlada, ženi me Marko dok sam još mlada

Naime, mladi par koji je bio među prosvjednicima objavio je zaruke i to nakon što je Marka Gujicu, studenta 4. godine komparativne književnosti i filozofije zaprosila njegova dugogodišnja djevojka Mira, također studentica.

Iako je Valentinovo prošlo, ljubav je još uvijek u zraku, a svoju ljubav je mladi par pronašao upravo na prosvjedima. Marko je načitan dečko, buntovan i vrlo liberalnih stavova. Često angažiran oko organiziranja raznoraznih tribina i negodovanja, malo je imao vremena za Miru. Mira je uvijek imala razumijevanja za njegove aktivnosti pa je, kako sama kaže, uvijek čekala pravi trenutak da zadobije Markovu pažnju. Lukava Mira to je napravila i jučer na prosvjedima.

"Ovi prosvjedi su došli kao naručeni. Moj Marko je veliki revolucionar i znala sam koliko mu ovo znači, pa sam se odlučila pridružiti prosvjedima kako bi ga podržala, ali i da mu pripremim iznenađenje." Marko je itekako bio iznenađen kada ga je voljena djevojka zaprosila na prosvjedima koje on toliko voli, a nažalost nema priliku često obilaziti.

Dirljivi prizor nije mogao proći nezamijećen. Marko je ostao van sebe kada je ugledao najveći transparent na prosvjedima koji je nosila upravo njegova Mira, a na kojem je njegovim omiljenim crnim markerom pisalo: "Dolje vlada, ženi me Marko dok sam još mlada." Molbu zgodne studentice čiji otac mu može srediti dobar posao, Marko jednostavno nije mogao odbiti. Napustili su prosvjede i otišli proslaviti s prijateljima u obližnji kafić u koji se do večeri skupilo oko 250 ljudi.

izvor: zabavnikplus.com