Pronalazač "ukletog" bogatstva zakopanog u povrtnjaku iznenada umro, a otac mu dobio infarkt

... u svom vrtu u mjestu McHenry u državi Illinois. Osebujno uvjerenje vremešne Delores ostalo bi samo još jedna anegdota u obitelji Johnson da hrpu novčanica nije slučajno pronašao njen susjed, nezaposleni stolar Wayne Sabaj. Prije nego je uspio potrošiti i centa, 51 -godišnji Wayne je u ponedjeljak iznenada umro, a iste večeri njegov je otac doživio infarkt i liječnici mu se još bore za život.

Sabaj je umro samo par dana uoči donošenja sudske odluke o tome koliko će mu od pronađenog novca pripasti. Točan uzrok smrti još nije objavljen, a spominju se komplikacije kao posljedica dugogodišnjeg dijabetesa.

Oko navedene se sume, još od kada ju je Sabaj 2011. godine iskopao sadeći brokule u svom povrtnjaku, vodi sudski postupak, jer je i kćer pokojne Delores zatražila svoj dio. Kako piše Chicago Tribune, kćerka je točno navela visinu sume, iznos na novčanicama i druge pojedinosti zbog čega se vjeruje da je uistinu riječ o novcu koji je njena majka zakopala. U to vrijeme već pomalo dementna starica svojoj je kćerki, malo prije nego je umrla u 87. godini, rekla da se novca otarasila jer je proklet. Nije poznato zašto je u to bila uvjerena niti kako je do njega došla.

Prema pisanju Chicago Tribunea, cijelim se krajem proširila priča da je stara Delores bila u pravu i da je novac uistinu uklet. U to, čini se, vjeruje i neimenovani vlasnik trgovine u Napervilleu, koji je prvotno tražio dio iskopanog blaga, tvrdeći da je riječ o novcu koji su iz njegove radnje prije tri godine otuđili pljačkaši, a nakon što je Wayne umro naglo se predomislio.

Ipak, možda ga je na odustanak navelo priopćenje iz šerifovog ureda da dvogodišnja istraga nije pokazala nikakvu povezanost misterioznog bogatstva s nekim kaznenim djelom. Novac je, priopćili su iz šerifovog ureda, gdje se još čuva, nađen u dvjema plastičnim vrećama, unutar kojih je bilo još manjih vreća. Neke su novčanice klamericom bile spojene jedne za druge.

Iznenadnu smrt svog klijenta Sabajev je odvjetnik komentirao riječima "Čini se da je novac doista uklet i da je gospođa Johnson bila u pravu". Kako javlja Chicago Tribune, nagovijestio je i da će razmisliti hoće li uopće naplatiti svoje usluge, s obzirom na to da mu je klijent naglo skončao i da mu je otac u životnoj opasnosti, te je dodao da će pokušati uvjeriti suca da odbaci slučaj i naloži šerifovu uredu da novce podijeli obiteljima Sabaj i Johnson.

Slobodna Dalmacija