FOTO  Promocija kvalitetnih domaćih proizvoda u Mercatoru BH

Na Sajmu je učestvovalo više od 50 domaćih proizvođača od kojih je većina Mercatorovih partnera. Ponudu je predstavila i kompanija „Investor" s kojom je Mercator BH ostvario saradnju krajem prošle godine. Naime, „Investor" je na svom štandu predstavio „BH food", dio ove kompanije koja se bavi uzgojem začinskog bilja, salata i povrća. U asortimanu uzgoja BH food-a nalazi se i biljka rukola - domaći proizvod organskog uzgoja koji je svoje mjesto pronašao na policama Mercatora BH čime je obogaćena ponuda, ali i broj domaćih proizvođača sa kojima Mercator već godinama uspješno sarađuje.

Uvjerena u vrhunski kvalitet našeg domaćeg proizvoda, Uprava Mercator BH pružila je svoju podršku BH food-u, tako da se bosanskohercegovačka organski proizvedena rukola uskoro moći naći i u ponudi u Srbiji sa tendencijom širenja u cijeli region jugoistočne Evrope.

Senad Blekić, direktor kompanije "Investor" istakao je: „Naš asortiman domaćih, organski i halal uzgojenih biljaka, kao što su rukola, vlasac su u veoma kratkom roku pronašli svoje mjesto na policama Mercatora kao što će i ostale začinske biljke i povrće koje mi uzgajamo. To me moram istaći veoma raduje i dodatno ohrabruje. BH Food posluje na principima zdrave ishrane i zdravog življenja koja je nešto drugačija od one na koju je veliki broj bh. građana navikao. Mercator BH je znao prepoznati upravo to i pružio nam podršku u plasiranju proizvoda na police unutar svojih prodajnih centara što za nas znači dokaz kvaliteta našeg proizvoda. Želio bi istaći veoma dobru suradnju i naglasiti da Mercator u ovim teškim vremenima sve svoje obaveze izmiruje na vrijeme što je nama veoma važno radi razvijanja većih proizvodnih kapaciteta."

Sami Abadan, direktor marketinga i odnosa s javnošću dodao je: „Mercator BH od početka svoga poslovanja na bh. tržištu specijalnu pažnju posvećuje promociji domaćih proizvoda na svojim policama, ali i na tržištima u okviru kojih posluje Mercator Grupacija. Od prošle godine i dalje je aktuelan projekat „Domaća korpa" koji je postao veoma popularan među našim građanima koji su prepoznali domaći kvalitet što nas posebno raduje. Podrška BH food-u je samo nastavak naših nastojanja da dugoročno damo svoj doprinos ekonomskom razvoju kroz saradnju sa domaćim proizvođačima, a drago nam je da se u podršku uključuju i drugi trgovački lanci." 

Sponzorirani članak