Pročitajte koliko košta ljetovanje za četveročlanu obitelj u špici sezone u Hrvatskoj

Pročitajte koliko košta ljetovanje za četveročlanu obitelj u špici sezone u Hrvatskoj

... napravio Glas Slavonije za primjer je uzeta četveročlana obitelj. Obitelji se najčešće odlučuju za ljetovanje u apartmanu, dijelom zato jer je to jeftinije od hotela, a dijelom zbog kvalitete i rasporeda obroka, što je važno za djecu.

U ovim trenucima teško je u široj okolici Zadra pronaći dobro opremljen apartman s prihvatljivom udaljenosti do plaže i središta mjesta po cijeni manjoj od 592 kune, odnosno 80 eura po danu. Matematika nalaže da bi apartman za sedam dana ovu obitelj stajao 4145 kuna (1100 KM).

Radi se o apartmanu s jednom spavaćom sobom s bračnim krevetom te dva kauča na rasklapanje u dnevnom boravku. Ako obitelj za obroke tijekom tih sedam dana potroši prosječnih 150 kuna (40 KM) dnevno, dolazi se do cifre od 1050 kuna (277 KM).

Treba računati i s ponekim od dodatnih sadržaja na plaži - poput kave, sladoleda, peciva ili sličnog, pa se trošak ljetovanja u ovom slučaju penje na 6245 kuna (1647 KM).

Hoteli imaju, za većinu građana, paprene cijene. Ako obitelj odluči ljetovati u hotelu s tri zvjezdice, sedam dana ljetovanja na bazi noćenja s tri obroka obitelj s dvije odrasle osobe i dva osnovca, u najpovoljnijoj trenutno raspoloživoj varijanti, stoji čak 13.500 tisuća kuna (3.500 KM).

Radi se o smještaju u jednostavnoj hotelskoj obiteljskoj sobi s pogledom na more u manjem hotelu. Soba je opremljena s četiri kreveta, klima-uređajem, frižiderom i televizorom. Cijena za boravak s doručkom po osobi stoji 2255 kuna (595 KM).