Pročitajte koji su najgori turisti u Hrvatskoj

more, Klek, blato, blato živogošće, more, plaža na obali, turist, turistkinja, turistička sezona, turizam
Iako smo je Hrvatska dio Europske unije, neki turisti izgleda misle da su naše komšije ostale u srednjem vijeku pa se raspituju o drumskim razbojnicima, prenosi riječki Novi list.

"Gdje je sigurno voziti", tako je pitao turist svog iznajmljivača. Gazda se pitao na što točno misli. Kad je gost spomenuo razbojstva po putu, domaćin je ostao vidno iznenađen.

Dok na Zapadu niko ne pomišlja dopustiti psu da parkove i igrališta shvata kao toalet, u Dalmaciji se ne bi pridržavali svojih pravila.

"Gospođa u ozbiljnijim godinama dođe u park sa psom. I u kutu igrališta za djecu pas se sprema za nuždu. Pitam gospođu što joj je, a ona ispali: ‘moj pas voli baš ovdje'. Uz dopunu: ‘znate, mlad je' i da se ‘djeca baš ne igraju u kutu igrališta'" priča sugovornik.

Traže ‘svoj' parking

"Vidim, gost se sprema. Nešto mi je užurban bio pa mi je bio sumnjiv. Uđem u kuću, a on pali auto. Kažem mu da je zaboravio platiti, a on meni: ‘Kako? Pa, što mi nije online agencija već skinula s kartice? ‘ Nakon uvjeravanja, ipak je platio, priča iznajmljivačica.

Stari gosti se ponekad previše udomaće pa počnu zahtijevati.

"Došli su lani i parkirali uvijek na jednom mjestu. Dođu opet ove godine, ali traže da im se s ‘njihovog' parkinga makne gost koji je došao prije njih. Jer, oni su uvjereni da su plaćanjem apartmana, platili i ‘svoje' mjesto" priča iznajmljivačica.

Prave se ‘grbavi'

Uvijek naplatite smještaj pri dolasku, preporučuje nekoliko iznajmljivača. Zna se dogoditi da gost na kraju slegne ramenima i nakon sedam dana kaže da je potrošio novac i da ima tek polovicu potrebnih kuna. Ponekad nemaju ništa. I što tada? Natezati se? Zvati policiju? Često se ostane kratkih rukava.

Često se gosti naprave neinformirani i kad legnu na ležaljke, ispod suncobrana, uđu na igralište za tenis ili svojim reketima zaigraju stolni tenis. Kad im se objasni da se to plaća, upitnici i pitanje: Not free? Nije besplatno?

Ima i onih koji bi se žešće zabavili i opustili. Turist izvan granica Europe odsjeo je u lijepoj kući. Vrludao je po dvorištu. Kako pitati stariju iznajmljivačicu? I njena kći je malo ozbiljna. No, priliku je vidio u unuku. Mlad dečko. Savršen izbor.

"Vidim da se vrti, da bi nešto pitao. Vidim da oklijeva, malo krene pa stane. Čudan mi je bio. I napokon pita: "Gdje se može nabaviti trava?", priča iznajmljivačica.