Prije 41 godinu umro slavni pjevač Doorsa Jim Morrison

Jim Morrison

... predoziranjem Pamelinim heroinom kojega je Jim ušmrkao misleći da je kokain. Morrison je umro u 27 godini,  njegova djevojka Pamela umrla je tri godine nakon njegove smrti također u 27 godini života od predoziranja heroinom.

Jim Morrison se pridružio takozvanom "Klubu 27", koji čine poznati glazbenici koji su svoj život okončali sa samo 27 godina. Osim Morrisona sa 27 godina umrli su i Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, Amy Winehouse, kao i Brian Jones iz Rolling Stonesa.

Jim je bio dijete američkog admirala Georgea Stephena Morrisona, koji je zapovjedao američkim pomorskim snagama u Tonkiškom zaljevu u tijeku Vijatnamskog rata. Jim je diplomirao filmsku i dramsku umjetnost na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelosu (UCLA), a nakon diplome doživio je ogromni uspjeh u svojoj glazbenoj grupi "Doors".

Osim Jima Morrisona grupu "Doors" činili su još: John Densmore (bubnjevi), Robby Krieger (gitara) i Ray Manzarek (orgulje, bas gitara, pianino, klavijature).

Jim je pokopan na slavnom pariškom groblju Père Lachaise (koje se zove po ocu Lachaiseu, ispovjedniku kralja Luja XV.), na kojem je vjerojatno pokopano više slavnih osoba nego na ikojem drugom groblju na svijetu (tamo su pokopani Marcel Proust, Frederic Chopin, Oscar Wilde, Honoré de Balzac, Moliere, Isadora Duncan i mnogi drugi).