Prijatelji životinja

Prijatelji životinja

Epizode serijala će biti emitirane  nedjeljom od 10 sati i 30 minuta, a gledatelji će moći vidjeti mnoge interesantne priče vezane za pse, mačke, ptice, glodare, konje, egzotične, domaće i divlje životinje i još mnogo toga.

Kao što sam naziv emisije sugerira„Prijatelji životinja" će biti fokusirani na dobrobit životinja, te će gledatelji imati prilike da vide i čuju mnogo korisnih savjeta. Jedna od stalnih rubrika u svakoj epizodi biće Udomljavanje pasa i drugih napuštenih životinja, gdje će svi oni koji se smatraju prijateljima životinja imati priliku da pomognu da se životinje sklone sa ulica.

Prije početka emitovanja serijala urednički tim „Prijatelja životinja" priopćio je sljedeće:

„Serijal je edukativnog i zabavnog karaktera i nosi osnovnu poruku o tome koliko su životinje važne u našim životima i koliko je bitno da ih poštujemo, cijenimo i volimo. Upravo to poštovanje prema životinjama je jedna od osnovnih civilizacijskih tekovina i vrijednosti, koje su danas, pod pritiskom svakodnevnice, zaoboravljene i napuštene, što se najbolje može vidjeti prema broju životinja koje napuštene lutaju našim ulicama. Neraskidiva povezanost ljudi, životinja i prirode ponovo će biti stavljena u fokus, uz nadu da ćemo makar u novim generacijma probuditi svijest i pokazati im da postoje još uvijek ljudi koji nisu zaboravili da bez životinja vjerovatno ne bi bilo ni nas"