Priča koja je postala svjetska senzacija: Pronađen u kontejneru, ničega se ne sjeća

priča, senzacija
. Koristio je tehniku točkanja, a za izradu portreta trebalo mu je čak 138 sati. No, razlog zbog kojeg je to učinio, pretvorio se u priču koja je u vrlo kratko vrijeme obišla svijet i postala senzacija.

Mladi umjetnik Miguel Endara crtao je čovjeka koji se zove Benjamin Kyle, no svog se pravog imena i prezimena zapravo ne sjeća. Njegova potresna priča počinje 2004.godine, kad je pronađen u jednom kontejneru iza restorana u američkoj Georgiji. Sa sobom nije imao nikakve dokumente, patio je od teških opeklina i bio gotovo slijep. Odveden je u bolnicu u kojoj je dobio ime prema inicijalima restorana brze hrane kod kojega je pronađen, prenosi Daily Mail.

Dijagnosticirana mu je retrogradna amnezija, što znači da se ne može sjetiti događaja koji su se dogodili prije vremenskog perioda u kojem je uzrokovana amnezija. Iako su mu ga spasili, život Benjamina Kylea postao je izuzetno kompliciran, a njegov identitet i dalje mu je bio nepoznanica.

"Ja zapravo ne postojim. Dišem, hodam i razgovaram s ljudima, ali u birokratskom smislu me nema. Zbog toga nemam ni socijalnu ni zdravstvenu pomoć te me nitko ne želi zaposliti. Ponekad poželim da se jednostavno nisam probudio", rekao je Benjamin.

Nakon 8 godina Bijela kuća je konačno odlučila pomoći Benjaminu i pokrenula peticiju kojom se mora skupiti 25.000 potpisa, a rok za predaju je Božić. Mladi umjetnik Endara odlučio je pomoći te čovjeku bez identiteta poklonio 2.1 milijuna točkica i medijsku popularnost koja će mu zasigurno pomoći da skupi ostatak potpisa i dobije svoj identitet. O Benjaminu je snimljen i dokumentarac jednostavnog naziva "Finding Benjamin".