FOTO/VIDEO  Predstavljamo: Lidija Ereš "Plesna škola Dance factory" Ljubuški

Uoči nastupa Plesne škole na natjecanju u Mostaru porazgovarli smo sa Lidijom, te evo što je o samoj školi ona rekla za naš portal:

Kao prvo predstavi se našim čitateljima?

Ja sam Lidija Ereš iz Plesne škole Dance factory Ljubuški. Naša škola postoji tek oko pola godine i želimo se predstaviti kao nešto novo na ovom području.

Kako ste uopće došli na ideju da osnujete plesnu školu?

Tu plesnu školu sam osnovala čisto slučajno, ali i da se nešto novo dogodi u Ljubuškom sa obzirom da i nema nekih aktivnosti za mlađe, to jest za djecu i srednjoškolce. Evo to je ispalo jako interesantno za te uzraste do sada. Na samom počeku sam nazvala trenera Dejana Brkića koji radi u plesnoj školi LD iz Viteza. On je sada naš službeni trener, a ja sam voditelj škole. Imamo treninge dva puta tjedno, i za ovih pola godine koliko postojimo vidi se da imamo dobar potencijal.

Koliko imate članova trenutno u svojoj školi?

Trenutno imamo stalnih 60 članova.

Da li ste se do sada službeno natjecali i jeste li postigli neki uspješan rezultat.

Nastupili smo na natjecanju u Banjaluci gdje je bilo oko 900 natjecatelja iz 5 različitih država. Prva i druga skupina, mlađi i stariji su osvojili po dva prva mjesta i jako smo ponosni na taj rezultat.

Da li ste nastupili još negdje osim u Banjaluci?

Sa obzirom da kratko postojimo, osim u Banjaluci nastupali smo za Božić,  imali smo  svoj nastup na Karnevalu, te na jednom humanitarnom koncertu u Ljubuškom.

Što planirate u narednom periodu?

Mi u svibnju planiramo u Ljubuškom održati svoju manifestaciju, gdje bi mi bili u centru pozornosti, ali bi doveli i neke goste koji bi to uveličali, a istovremeno i promovirali našu plesnu školu.

U zadnjih nekoliko dana na društvenim mrežama pojavila su se vaša dva video uradka?

Prvi uradak je nastao baš neozbiljno, čisto iz neke šale. Tako da to nije bio pravi Harlem shake, i mi smo tu htjeli pokazati samo kako se dobro zabavljamo. Međutim, pojavili su se neki negativni komentari odlučili smo napraviti to puno ozbiljnije. Mislim da smo to odradili na jedan interesantan način, te da se to sviđa i ostalima koji su nas pogledali.

Imate li neku poruku onima koji bi vam se možda htjeli priključiti?

Svi su dobrodošli. Mi se lijepo zabavljamo i družimo, a i interes nam je da se ova škola još više proširi zbog same djece koja kroz ovu školu postaju pravi prijatelji. Još za kraj moram spomenuti da svi skupa u lipnju putujemo u Pariz na eskurziju koju organizira naš trener i to će biti djeci neka nagrada za trud koji ulažu.

Svi koji se žele priključiti plesnoj školi to mogu učiniti i putem njihove facebook stranice:

dancefactory.ljubuski

hercegovina.info