FOTO  Predivna priča iz Vinkovaca: Barcelona bolesnog mladića usrećila do neba

Marko
Nogometni klub Barcelona napravio je veliku gestu i usrećio mladog dječaka iz Vinkovaca koji boluje od cerebralne paralize. Njegova majka Đurđica poslala je e-mail na redakciju GOL.hr i podijelila s nama lijepu i emotivnu priču.

"Ja sam Markova mama. On ima 16 godina i cerebralnu paralizu. Pohađa prvi razred srednje Ekonomske škole u Vinkovcima i vatreni je navijač Barcelone.

Uoči utakmice s PSG-om, Marko je išao na duhovnu obnovu i svetu misu. Nakon 6:1 pobjede i prolska Barcelone, od sreće je plakao, a mi smo ga kratko snimili. Snimku i opis ove radosti poslali smo u Barcelonu ne očekujući odgovor.

Međutim, odgovor je brzo stigao, a poklon nakon 4-5 dana. Markova sreća je do neba! Ponosni je vlasnik dresa s potpisima igrača (Messi, Neymar, Suarez i Iniesta), njihovih fotografija, kape s potpisom Neymara, pernice, olovaka, šala FC Barcelona, notesa, privjeska za ključeve.

Marko neće nikada igrati nogomet kojeg jako voli. Puno puta je molio kako bi želio upoznati nekog igrača iz naše reprezentacije. Naravno da mu to ne znam i ne mogu omogućiti, jer su nama nedostupni. Tim više nisam vjerovala u ovu gestu nogometnog kluba Barcelone. Ali, eto kako se velike zvijezde pokažu još većim ljudima.

Srdačan pozdrav iz Vinkovaca".

Gesta Barcelone se možda čini kao mala stvar, no mladiću iz Vinkovaca ona znači nemjerljivo puno! Kapa do poda katalonskom divu koji vraća nadu u ljudsku dobrotu i izaziva emotivne trnce.