Poznati pjevač Jasmin Stavros provodi korizmu služeći u prihvatilištu

Kako donosi Jutarnji list, u središtu su njegove pozornosti posljednjih tjedan dana oboljela djeca u jednom talijanskom prihvatilištu pod okriljem Crkve, u kojem će Stavros ostati čak mjesec dana, odnosno do kraja korizme. Tamo se naš pjevač odlučio otići na duhovnu obnovu, poraditi na sebi, ali, kako kaže, istodobno pomoći i drugima.

Iako često odlazi na duhovne obnove, koje obično traju tjedan dana, ovaj se put Jasmin odlučio na nešto drastičniji program, koji traje četiri tjedna, a provest će ih volontirajući u sklopu humanitarne udruge u Italiji, ne želeći je imenovati dok ne završi s programom.

"Pridružio sam se udruzi koja uglavnom pomaže djeci oboljeloj od leukemije i ostalih težih bolesti. Boravim u njihovu centru u Italiji i pomažem oko svega što je potrebno za održavanje ovakve ustanove ", objašnjava pjevač, koji je beskrajno zahvalan na ovakvoj prilici pa je, unatoč prvotnoj odluci da tamo provede tjedan dana, voditelje centra zamolio da ostane cijeli mjesec.

"Ustajem ujutro u šest sati, nakon mise i klanjanja odradimo križni put, a potom cijelo popodne provodimo volontirajući. Nakon toga opet imamo dva sata obnove i molitve. Svjetla se gase u 21 sat, cijeli je dan organiziran. Imam tek stanku od sat vremena ", kaže Jasmin, koji vrijeme provodi uglavnom u izolaciji, bez televizora i pristupa ostatku svijeta.

"Ovdje radim stvari koje inače vjerojatno nikad ne bih radio. WC doma ne čistim, ali ovdje je to za mene najnormalniji dio radnih obveza. Čistim i metem podove, radim ostale fizičke poslove kao što je prenošenje stvari u centru. Ništa mi nije teško, nitko me ni na što ne tjera, ovo je moj izbor. Također, pomažem stručnjacima oko brige za djecu, bolesnu djecu kojoj dajem sve svoje srce, ljubav i emocije " priča Stavros o svojem uobičajenom danu u talijanskom prihvatilištu.

Ovu njegovu odluku mnogi su, kako je izjavio za Jutarnji list, smatrali čudnom, no njemu to ni najmanje ne smeta, naglašavajući da mu najveću podršku u svemu daje njegova obitelj.

Stavros na kraju razgovora donosi i konkretan slučaj: "Danas sam odjenuo jednog 12-godišnjeg albanskog dječaka koji boluje od leukemije. I zbilja, kad vidiš snagu tog dječačića, kojega život nikako nije mazio, njegovu sreću u očima i vjeru u život, postaneš ponizan. Upravo sam zbog toga ovamo i došao, da se naučim velikoj poniznosti, da sebe u potpunosti dam drugima. Jer to i jest svrha korizme, dati svoje srce i svoju ljubav drugima", poručio je Stavros.