FOTO  Potresna priča snimljena prema istinitom događaju

snajperista
... s osobnim trenerom. Tijekom nekoliko mjeseci jeo je 8 000 kalorija dnevno, što uključuje obrok svakih 55 minuta, piše dnevnik.hr.

Cooper je vježbao i s glasovnim trenerom kako bi zvučao identično poput Chrisa Kylea, pravog američkog snajperista po čijoj je životnoj priči snimljen film i napisan bestseller.

Ovu je filmsku uspješnicu režirao Clint Eastwood za kojeg je Chris Kyle izjavio kako je jedini redatelj koji bi mogao režirati film o njemu. Bradley Cooper je u intervjuu istaknuo kako je Eastwood bio cijelo vrijeme uz njega tijekom snimanja. U trenucima kada je pucao iz snajpera, redatelj je bio svega nekoliko centimetara udaljen na njegovu ramenu.

Holivudski se glumac želio zbližiti s obitelji Chrisa Kylea te se stoga potrudio upoznati njegova oca, ženu i djecu. Članovi obitelji su izjavili kako je Bradley doista poput Chrisova dvojnika te mu nevjerojatno sliči nakon što je pustio bradu i doveo tijelo u formu.

Cijeli je film snimljen u Californiji izuzev dva tjedna snimanja u Maroku.

Chris Kyle (Bradley Cooper) oduvijek je sanjao o tome da postane kauboj. No, u svojim je tridesetima doznao da njegov život možda treba nešto drugačije, nešto gdje bi mogao pokazati svoj pravi talent i što bi moglo pomoći Americi u borbi protiv terorizma.

Zato se pridružio SEAL-u kako bi postao snajperist. Nakon što se oženio, Kyle i ostali članovi tima poslani su u misiju u Irak. Vrativši se kući svojoj supruzi Tayi Renae (Sienna Miller) i djeci, Chris je shvatio da se radi o ratu u kojem ne može pobijediti...