Postoji stvarno dobar razlog zašto novčanik nikada ne treba držati u stražnjem džepu

novčanik, džepovi, razlog, punjač, novčanik, Ljubuški, novčanik
Često će vam i predložiti da ne držite novčanik u stražnjem džepu. Ispada da je stvarno riječ o dobrom savjetu, ali i zbog drugih razloga, piše Business Insider.

Nitko ne bi trebao nositi novčanik u stražnjem džepu ne samo zbog opasnosti od džepara, već i zato što je to jednostavno prestrašno za vaša leđa i sjedeći položaj.

Sjedenje na novčaniku "stvara asimetriju i neravnotežu koja poremeti karličnu kost i bokove", kaže kiropraktičar dr. Arnie Angrist.

To može dovesti do raznih problema, poput privremene boli, poremećaja i iritacije živca u vašim leđima, što izaziva neugodu. S vremenom, može dovesti do ozbiljnog iskrivljenja, što je jako bolno.
Iritacija živca

Čak i ako imate relativno mali novčanik, ovisno o tome gdje se nalazi može iziritirati vaš sciatični živac (koji se nalazi na mjestu gdje se najčešće nalazi novčanik), što opet može dovesti do boli u donjem dijelu leđa koja se može proširiti niz cijelu nogu.
"Čak i 30-minutna vožnja dok sjedite na svome novčaniku može dovesti do boli u leđima ili sciatične boli", napisao je kiropraktičar dr. Mathew Ullom.

Najjednostavniji način da to izbjegnete je da držite novčanik u jakni ili prednjem džepu. Držite se malog, preklopnog novčanika a izbjegavajte bilo što sa gumbima. Nitko nema mjesta za tako što u hlačama.

Ili biste jednostavno mogli izvaditi svoj novčanik svaki put kad negdje sjednete. Ali do opet zvuči kao pravi recept za katastrofu.