FOTO/VIDEO  Postali zvijezde YouTubea i zaradili prijavu: Mladići preko zaleđene Save ušli u BiH

Šestorka stara od 19 do 28 godina prijavljena je zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice te bi mogli dobiti kaznu od 2 do 10 tisuća kuna ili 30 dana zatvora. Policija je utvrdila da su prošle subote oko 14 sati na zemljišnom predjelu Repovec u Štitaru prešli granicu izvan graničnog prijelaza. Do danas je filmić pogledalo više od 24 tisuće ljudi, piše index.hr.

Nakon što se taj incident pojavio na YouTubeu, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je izdala upozorenje građanima da ne hodaju po zaleđenim rijekama i jezerima. "Zbog iznimno niskih temperatura, ovih dana zaledile su se gotovo sve vodene površine na otvorenom. Prizor je to koji se rijetko viđa, pa građani i djeca odlaze na šetnju uz obale rijeka, rječica i jezera, diviti se ledu, no pojedini građani odvažili su se i na krajnje opasnu pustolovinu. Primjer je skupina mladića iz Štitara, koji su odlučili prehodati zaleđenu rijeku Savu sa jedne strane obale na drugu stranu u čemu su srećom uspjeli", pišu u upozorenju iz vukovarsko-srijemske policije te dodaju da takve pustolovine nikako ne preporučuju, jer može biti opasna ili čak pogubna.

"Apeliramo na sve građane da se suzdrže od hodanja ili klizanja po zaleđenim površinama rijeka ili jezera kako ne bi doveli sebe i druge u opasnost propadanja kroz led", zaključili su iz PU vukovarsko-srijemske.