Posadite ovih sedam biljaka u svoj vrt i riješite se komaraca

komarci
Komarce ljudi i druge životinje privlače mirisom ugljičnog dioksida i drugim (njima) primamljivih mirisa koje "ispuštamo". Srećom, postoje arome koje se mogu koristiti za održavanje komaraca što dalje, i to bez uporabe kemikalija. Ovo je sedam biljaka koje vam u tome mogu pomoći:

1. Lavanda

Ugodni miris lavande odbija komarce. Kao dodatni bonus, lavanda također ima antifungalna i antiseptička svojstva. Možete ju posaditi u vrtu ili u loncima smještenim pokraj vrata i prozora. Za još bolju zaštitu, "obrišite" cvjetove na kožu kako biste oslobodili ulje.

2. Neven

Neven ne zahtijeva puno brige i sadrži tiofene, spoj sa svojstvima protiv odbijanja insekata. Oni su učinkoviti u odvraćanju komaraca, lisnih uši, kukuruznih kukaca...

3. Pelargonija

Atraktivna ukrasna biljka koja također može spriječiti komarce. Dok ovim biljkama koje brzo rastu najviše odgovara topla, sunčana i suha klime, također se mogu uzgajati na hladnijim mjestima i trebaju ih često orezivati.

4. Ružmarin

Ova biljka se obično koristi kao začin, ali njezina drvena aroma je također učinkovita u držanju komaraca što dalje od nas. Ružmarin je također odličan kad želite uživati u oko vatre bez borbe protiv komaraca. Samo stavite ružmarina u vatru, a miris koji proizvodi odbit će komarce.

5. Buhač

Poznati je prirodni repelent protiv komaraca. Ako imate zdrobljene stabljike biljke u džepovima, komarci će ostati daleko. Možete ga posaditi oko kuće da obeshrabrite komarce od ulaska.

6. Bosiljak

Zbog oštrog mirisa koji izlazi iz lišća, komarci mu se ne vole približavati. Jedna studija je i pokazala da je potencijalno otrovan za komarce.

7. Mačja metvica

Ako imate mačku, ovo je dvostruki plus. I vi i mačka moći ćete uživati u šetnji vrtom bez dosadnih komaraca.