Policija u Srbiji danima češlja Facebook zbog Parade ponosa

...prijete sudionicima gay parade i pozivaju na organizirani obračun s njima u nedjelju, 2. listopada. Srpski Press prenosi kako se širom Srbije mnogi pripadnici ekstremnih organizacija i navijačkih skupina pozivaju na informativne razgovore u policijske stanice. Provjere na internetu će biti sve intenzivnije narednih dana, a u slučajevima ozbiljnih prijetnji bit će podnijete kaznene prijave.

"Poduzimamo sve mjere kako bismo preduhitrili moguće nerede na ulicama Beograda. Provjeravamo danonoćno internetske stranice i društvene mreže na kojima se najviše upućuju prijetnje, a veliki broj osoba pozvan je zbog toga na informativne razgovore", otkriva izvor Pressa iz vrha MUP-a.

S druge strane, Policijski sindikat Srbije poziva organizatore Parade ponosa da se parada otkaže. Njene protivnike, pak, da ukoliko ona ipak bude održana, da pokažu visoki stupanj odgovornosti i da ne prave nemire.

Kako su kazali, situacija na Kosovu je kritična te su potrebne jake policijske snage da kontroliraju taj dio Srbije kako se sukobi ne bi prelili na ostatak zemlje. Policija će, dodaju, umjesto toga u subotu i nedjelju morati biti u Beogradu.