Pokojnica nestala iz groba!

...svoga vječnog boravišta sa mrtvačkim kovčegom u kojem je i sahranjena da bi, poslije dvotjedne policijske pretrage, bila pronađena u - obiteljskoj grobnici na novom seoskom groblju u obližnjem selu Ruđinci!

Do tog "otkrića", Vrnjačkom Banjom, i to baš tijekom karnevalskih dana, kolale su najraznovrsnije priče i prepričavanja. A o tome šta se sve na Vrnjačkom groblju zaista dešavalo u noći između ponedjeljka i utorka, kada je pokojnicu neko otkopao, a potom, pod okriljem noći, prenio u obiteljsku grobnicu u selo Ruđincima - utvrdit će istražni sudac i tužilaštvo, koji su "predmet" već preuzeli od policije, prenose beogradske "Večernje novosti".

Kako pišu "Večernje novosti", pozivajući se na neslužbene, ali pouzdane izvore, policija je već ustanovila da su Olgu, kako se na kraju ispostavilo, "ekshumirali" njezini najbliži - sin Lazar i kćerka Slavica. I to bez obveznih odobrenja nadležnih organa, pa i vrnjačkog komunalnog poduzeća "Beli izvor", koje i upravlja grobljem. Možda je "ekshumaciju" obavio netko drugi, ali svakako sa "odobrenjem" i računom članova najuže obitelji.

- Oni su, doduše, još prije mjesec dana podnijeli zahtjev za prijenos kostiju pokojnice jer, navodno, na novom groblju u Ruđincima imaju obiteljsku grobnicu.

Odgovorili smo im da to, u principu, nije problem, ali i da je, iz sanitarnih razloga, a prema slovu zakona, ekshumaciju nemoguće obaviti u razdoblju između 1. svibnja i 30. listopada, osim ako već nije prošlo deset godina od pokopa, kao i to da, uz neophodne zakonske suglasnosti, ekshumaciju izvode samo ovlaštene ustanove i poduzeća i nikako drukčije - objašnjava Petar Arsić, rukovoditelj komunalne higijene u Vrnjačkom Javnom poduzeću "Beli izvor".

Upravi i radnicima ovog preduzeća i vrnjačkog groblja nije baš najjasnije zašto Olga nije odmah poslije smrti i sahranjena u obiteljskoj grobnici u Ruđincima, nego tek poslije "divlje" ekshumacije, za koju bi, kako kažu netko, ipak, morao odgovarati. Ali o tome sada odlučuju samo - nadležni pravosudni organi.