Po ovim znakovima ćete otkriti jeste li dosadni

dosada, dosadan, posao, dosada

Koliko god da je vaš život zapao u kolotečninu te dane odrađujete rutinski, ipak vam nije svejedno kad vas prozivaju dosadnjakovićem.

Stoga u nastavku pročitajte nekoliko znakova koji će vam otkriti imate li tu nepoželjnu osobinu, i ako odgovor bude potvrdan - pod hitno tražite promjenu. 

Najsretniji ste kad vam netko otkaže dogovor

Prvi znak po kojem možete skužiti da ste prešli u crvenu zonu, jest taj da ste najsretniji kad vam netko otkaže dogogovor ili vam propadnu planovi jer znate da onda možete neometano ležati i buljiti u televizor.

Ovakvo ponašanje vrlo brzo vas može dovesti do depresije i izoliranosti od ostatka svijeta. Ne smijete dozvoliti da vam vrhunac dana bude odlazak u školu, faks ili na posao. Dok ste mladi potrudite se da uživate u društvu, zabavljate se i ne trošite slobodno vrijeme uprazno.

Svaki dan odrađujete rutinski

Da se nalazite u alarmatnoj situaciji shvatit ćete kad uočite da vam se svaki dan svodi na isto - buđenje, odlazak u školu, povratak kući, čitanje knjige, gledanje omiljenje serije i spavanje. Sljedeće jutro ponovno ista priča. Razbudite se i uzmite stvar u svoje ruke. Iako se uz nas vežu predrasude da obožavamo višesatno ispijanje kava po kafićima bez ikakva smisla, ako to znači da će vam razbiti rutinu bar privremeno, onda se ne ustručavajte pozvati prijatelje na kavu.

Nikad ne napuštate svoj grad

Posve razumljivo je da nemaju svi jednako dubok i pun džep pa da mogu putovati svijetom, no ako vas baš nikada nije povukla želja za odlaskom u daleke zemlje ilitiga vidjeti bijela svijeta jer vam se ne da napuštati grad u kojem ste iz dana u dan, trebate se zabrinuti.

Kod mene ništa novo

Vrlo lako ćete steći epitet 'dosadan' i ako na svaki upit od poznanika 'Što ima kod tebe?', odgovarate s onom 'Ništa posebno'. U redu je da vam se jedan dan ne dogodi ništa uzbudljivo u životu, pa čak i nekoliko dana, ali je nemoguće u nekoliko tjedana ili mjeseci da sve bude po starome.

Možda se nešto i događa, ali jednostavno nemate volje o tome pričati. Opet se radi o problemu zbog kojeg će vas prozvati dosadnom i nezainteresiranom osobom.

Nikad se ne smijete

Ne morate se smijati 24 sata na dan, ali svakako nije dobro ni za vas, ni za druge da ste konstantno ozbiljni. Pogotovo to ne prolazi ako se nalazite u većem društvu u kojem uvijek netko prepričava ili čak izmišlja priče zbog kojih drugi proplaču od smjeha.

izvor: srednja.hr