Pljačkala je banke jer nije mužu željela reći da je ostala bez posla

pljačka
Uzimala je kredite kako bi uvjerila svog muža Joela (29) da još uvijek radi, da dobiva plaću i da može plaćati rate kredita koje su već imali, piše Daily Mirror. Posao službenice je izgubila u siječnju, no krajem travnja, kada su joj dugovi toliko narasli da joj banka više nije željela dati nikakav zajam, obukla je crni ogrtač otišla je u Yorkshire Banku i službeniku na šalteru predala papir na kojem je pisalo: 'Samo mi daj novac. Imam pištolj i ako bude potrebno, upotrijebit ću ga.'

On joj je predao 2375 funta (oko 23.750 kuna), no uhićena je 15 dana kasnije, u trenutku kada je pokušala na isti način dobiti novac u Santanderu. No, tada je blagajnik oklijevao s predajom novca i Nicola Lehair je iz banke otišla praznih ruku. Na cesti je skunula kapu i sunčane naočale kojima se pokušala kamuflirati, no policija ju je ipak sustigla i uhvatila.

Tjedan dana poslije uhićenja ponuđen joj je posao knjižničarke. Na sudu je izjavila da se duboko kaje. Priznala je pljačku i pokušaj pljačke.

'Bila je očajna. Nije željela reći suprugu da je upala u dugove. Sada je priznala pogrešku, ali zna da će izgubiti svoj brak i slobodu', kazao je njezin branitelj.

Osuđena je na dvije godine zatvora, a sudac je kazao kako vjeruje da je dobra osoba, ali da je bila izložena velikom pritisku banke da mora vratiti kredite.

dnevnik.hr