Pismo oca koje je razniježilo svijet: Savjetovao je kćer o životu i vezama

... nježnijeg spola, piše Huffington Post. Pismo je posvetio svojoj kćeri, koju naziva 'malom slatkicom', ali i svojoj supruzi i svim ženama koje nikad nisu čule 'glas tate'. Također, u pismu savjete o vezama i pravim vrijednostima u životu mogu naći i muškarci.
"Draga Slatkice,

Nedavno smo tvoja mama i ja pretraživali Google. Na polovici upisivanja našeg pitanja, Google je ponudio listu najpopularnijih pretraga na svijetu. Na samom vrhu liste bilo je pitanje "Kako ga držati zainteresiranim?".

To me začudilo. Pregledao sam bezbroj tekstova o tome kako biti seksi i seksualan, kada ga voditi na sendvič, a kada na pivo te što raditi da bi se on osjećao pametnije i superiornije. I naljutio sam se.

Mala moja, nije, nije bio i nikada neće biti tvoj posao da ga "držiš zainteresiranim".

Mala moja, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi - u tom nepoljuljanom mjestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom - da si ti vrijedna interesiranja. (Ako se uvijek možeš da je i svako drugi vrijedan interesiranja, bitka tvog života najvećim će dijelom biti dobivena. Ali to je pismo za neki drugi dan).

Ako možeš vjerovati u sebe na ovaj način, bit ćeš privlačna u najvažnijem smislu te riječi: privući ćeš pažnju dečka koji je sposoban sam sebe zainteresirati i koji će željeti provesti svoj život investirajući svoj interes u tebe.

Mala moja, želim ti pričati o dečku kojeg nema potrebe držati zainteresiranim, jer on zna da si ti interesantna.

Nije mi važno ako stavlja laktove na stol dok jede - dok god svoje oči drži na tvom nosiću dok se smiješ. I ne može te prestati gledati.

Nije mi važno ako ne može igrati golf sa mnom - dok god se može igrati s djecom koju ćeš mu podariti i na sve divne i frustrirajuće načine otkrije da su ista kao ti.

Nije mi važno ako ne prati svoj novčanik - dok god prati svoje srce i ono ga vodi k tebi.

Nije mi važno je li jak - dok god ti daje prostora da pokazuješ snagu koju imaš u svom srcu.

Uopće mi nije važno za koga glasa - dok god tebi svakodnevno ukazuje čast i poštovanje u kući i svom srcu.

Nije mi važno koje je boje kože - dok god platno vaših života boji bojama strpljenja, žrtvovanja, ranjivosti i nježnosti.

Nije mi važno ako je odgajan u ovoj ili onoj religiji, ili ni u jednoj - dok god je odgajan da cijeni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života sa tobom.

I na kraju, mala moja, ako naiđeš na takvog muškarca, a on i ja nemamo ništa drugo zajedničko, bit će nam zajednička najvažnija stvar:

TI.

Jer, na kraju krajeva, mala moja, jedina stvar koja je potrebna da bi ga "držala zainteresiranim" si ti.

Tvoj vječno zainteresirani muškarac,

Tata"