Pismo djevojke koja je preminula od raka će promijeniti vaš pristup o životu

pismo, djevojka, smrt, bolest

Čudno je shvatiti i prihvatiti vlastitu smrt u 26 godini života. To je samo jedna od onih stvari koje ignoriramo. Dani prolaze i mislite kako će samo nastaviti dolaziti, dok se neočekivano dogodi. Uvijek sam zamišljala kako starim, s borama i sijedom kosom - koju je uzrokovala prekrasna obitelj (s puno djece) koju sam planirala izgraditi s ljubavi svog života. Želim to tako jako da boli.

To je stvar o životu, on je krhk, dragocjen i nepredvidljiv, a svaki dan je dar, a ne pravo.

Sad imam 27 godina. Ne želim ići. Volim svoj život. Sretan sam. Dugujem to svojim voljenima. Ali kontrola je izvan mojih ruku.

Nisam započela ovo 'pismo prije nego što umrem' kako bi se bojala smrti - sviđa mi se činjenica kako uglavnom ignoriramo njegovu neizbježnosti. Osim kada želim razgovarati o tome, a tretira se kao 'tabu' tema koja se nikad neće dogoditi nama. To je bilo pomalo teško. Samo želim da se ljudi prestanu brinuti toliko o malim i beznačajnim stvarima u životu i pokušaju se sjetiti kako svi imamo istu sudbinu, te trebamo raditi na tome da se sve vrijeme osjećamo dostojastveno i sjajno, bez problema.

Opisala sam puno misli u nastavku jer sam imala dosta vremena da razmislim o životu posljednjih nekoliko mjeseci. Naravno, sve su nastale usred noći kad je takvih misli bilo najviše u moj glavi!

Čujem ljude koji se žale kako im je naporan posao ili koliko im je teško vježbati - Budite zahvalni što ste fizički sposobni. Rad i vježba mogu se činiti poput takvih trivijalnih stvari ... sve dok vaše tijelo ne dopušta da učinite bilo koju od njih.

Pokušala sam živjeti zdrav život, u stvari, to je vjerojatno bila moja velika strast. Poštujte svoje dobro zdravlje i funkcioniranje tijela - čak i ako to nije vaša idealna veličina.

Budite zahvalni za svaki dan kada ne osjećate bol, pa čak i za one dane u kojima se ne osjećate dobro zbog gripe, bolovima u leđima ili istegnutog gležnju. Prihvatite to i budite zahvalni što nije prijetnja životu jer znate kako će otići.

Čudno je imati novac na kraju ... kad umreš. Nije vrijeme za izaći i kupiti materijalne stvari koje biste inače htjeli, poput nove haljine. Zamislite koliko je glupo misliti da je vrijedno trošiti toliko novaca na novu odjeću i 'stvari' u životu.

Kupite prijatelju nešto umjesto sebi haljinu, kozmetički proizvod ili nakit. 1. Nikoga nije brine ako dva puta nosite istu stvar. 2. Osjećati ćete se dobro. Izvedite ih za obrok ili još bolje, skuhajte obrok. Počastite kavom. Dajte im / kupite im biljku, masažu ili svijeću i recite im da ih volite kad im to dajete.

Cijenite vrijeme drugih ljudi. Nemojte da vas čekaju jer vi uvijek kasnite. Pripremite se ranije ako ste jedna od onih osoba koja kasni i cijenite činjenicu da vaši prijatelji žele podijeliti svoje vrijeme s vama, a ne sami sjediti, čekajući vas. Tako ćete dobit i poštovanje!

Koristite svoj novac kako bi doživjeli novo iskustvo ... Ili barem ne propustite priliku novog iskustva jer ste potrošili sav novac na materijalne stvari.

Pokušajte uživati ​​i biti ​​u trenucima umjesto da ih hvatate kroz zaslon svog telefona. Život se ne živi kroz zaslon, niti predstavlja stvaranje savršenih fotografija .. uživajte u svakom trenutku, ljudi! Prestanite ga hvatati za ostale.

Ponekad ustanite ranije i poslušajte ptice dok gledate lijepe boje koje sunce stvara dok se budi.

Slušajte glazbu ... stvarno slušajte. Glazba je terapija.

Zagrlite svog psa.

Razgovarajte sa svojim prijateljima. Spustite slušalicu.

Putujte ako je to vaša želja, nemoj ako to nije.

Radite da živite, nemojte živjeti da radite.

Ozbiljno, učinite ono što vaše srce čini sretnim.

Jedite tortu. Bez osjećaja krivnje.

Ne govorite stvari koje ne želite.

Recite svojim voljenima da ih volite svaki put kad dobijete priliku i volite ih sa svime što imate.

Izvor: cafe.hr