VIDEO  Pirati s Kariba ostvarili najveću vikend zaradu u SAD

Pirati s kariba

... dok je komedija Dvejna Džonsona "Čuvari plaže" (Baywatch) ostvarila neočekivano loš rezultat.

Studio Volta Diznija predviđa da će peti nastavak filmskog serijala "Pirati s Kariba" zaraditi 62,2 milijuna dolara tijekom prva tri dana prikazivanja, a 76,6 milijuna dolara tijekom prva četiri dana, piše B92.

To je, međutim, drugi najslabiji početak za neki od pet filmova franšize "Pirati s Kariba" koji su ukupno koštali četiri milijarde dolara, ali je najnoviji film, čija je produkcija koštala 230 milijuna, imao odličnu gledanost širom svijeta, gdje se očekuje da će zaraditi 300 milijuna dolara od ulaznica za samo prva četiri dana prikazivanja.

To što taj film zaradu ostvaruje pretežno u inozemstvu, ne zabrinjava Studio Volta Diznija koji navodi da je tako bilo i s prethodnima iz tog serijala. S druge strane, film "Čuvari plaže", prema kojem se kritičari odnose sa podsmehom, ostvaruje znatno lošiji rezultat od očekivanog.

Film koji je dorađena verzija televizijske serije iz 1990-ih godina, zaradio je u SAD i Kanadi tijekom vikenda svega 18,1 milijuna dolara, dok je produkcija koštala gotovo 70 milijuna.

Od "Čuvara plaža" gledaniji je bio i film "Čuvari Galaksije, drugi dio", kojem je ovo četvrti vikend u kinima. On je zauzeo drugo mjesto sa 19,9 milijuna dolara od prodatih ulaznica u SAD i Kanadi, dok je u svijetu zaradio 8,6 milijuna.

Na četvrtom mjestu je film "Osmi putnik: Saveznik" (Alien: Covenant) s 10,5 milijuna dolara od ulaznica drugog vikenda prikazivanja, uz oštar pad od 71 posto u odnosu na prethodnu nedjelju. Peto mjesto je zauzeo film "Sve, baš sve" (Everything, Everything), s procijenjenom zaradom od 6,2 milijuna dolara u američkim i kanadskim kinima.