Pala ispit iako je objavila deset statusa da uči

Ova studentkinja navodi da joj nije jasno zbog čega je pala ispit, kada su sve njene aktivnosti na ovoj društvenoj mreži bile posvećene samo učenju.

- Dva puta sam bila u čitaonici i svaki put sam objavila da sam tamo. Takođe, slikala sam i dvije knjige iz kojih sam učila i sve markere koje sam koristila u podvlačenju, čak sam na toj fotografiji i tagovala nekoliko prijateljica - izjavila je Nevena - Kad sam bila kod prijateljice Dragane da ponavljamo, slikale smo se i objavile sliku na Pinterestu i stvarno se može vidjeti da smo vrijedno učile; obje smo napravile tužne grimase da se vidi da nam je teško, a i bile smo bez šminke i sa užasnom kosom.

Nevena je rekla kako je bar tri mjeseca spremala ovaj ispit. Prvo je desetak dana nabavljala knjige i skripte, a onda je svaki dan čatala bar sa jednim kolegom i komentirala obimnost gradiva. Ističe kako je i po nekoliko sati provodila na Facebook grupi "Studenti psihologije", gdje je pokušala skupiti sve kombinacije ispitnih pitanja.

- Stvarno mi je nejasno kako nisam položila ovaj ispit. Sve što sam radila na Facebooku bilo je posvećeno učenju, od statusa "Učim, ne mogu više", "Od jutra vrijedna, ne vidim ništa osim knjige", do onog "Za mene postoji samo knjiga", kad se dosta mojih prijatelja uvrijedilo i iskritiziralo me da samo pišem o učenju - rekla je Nevena.

Da bi svojim Facebook prijateljima dočarala što je sve propustila zbog učenja, Nevena je napravila album "Svašta-ništa" gdje je okačila sve slike s koncerta i tuluma na koje nije mogla otići zbog ispitnog roka.

Kao jedan od razloga što nije položila ispit, Nevena vidi i u tome što među svojim Facebook prijateljima nema nijednog profesora ili asistenta sa fakulteta. Ona planira ih, pred sljedeći ispitni rok, sve doda, jer ne zna kako drugačije da im pokaže "da ona stvarno uči kao luda".

njuz.net