Ovo znači biti spreman za apokalipsu

Oni su obitelj Douglas iz SAD-a i spremni su za apokalipsu.

Nevjerojatna fotografija, koju je snimio fotograf New York Timesa, prikazuje osmeročanu obitelj Douglas iz američke savezne države Kolorado te njihove zalihe koje su prikupljali, za slučaj da se jedno jutro probude i vani zateknu pustoš i kraj svijeta kakvog poznajemo.

Ron Douglas osnivač je medijske grupe Red Shed u SAD-u i otkako je nastupila recesija, moglo bi se reći, kako uživa u zaradi na smaku svijeta. Njegova tvrtka organizira expo događaje o preživljavanju, a prodaju i knjigu 'Kako napraviti najbolje s osnovnim stvarima' (Making the Best of Basics), koja je prvi put izdana još 1974. godine i na koju imaju prava. Samo prošle godine, prodana je u 20.000 primjeraka.

'Naša poruka nije - požurite i kupujte namirnice jer će Obama uništiti zemlju. Mi se ne upuštamo u politička sr****. Samo želimo ljude naučiti kako preživjeti', kaže Ron.

Douglasi su proračunali kako su im za nužno preživljavanje potrebne 52 stvari, svaka u određenim količinama. Ima tu svega, od hrane do oružja, a što se oružja tiče, svi drže stražu - od najmlađeg do najstarijeg.