Ovo su najveće pogreške kod pravljenja pizze kod kuće

Ovo su najveće pogreške kod pravljenja pizze kod kuće

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro.  

Jedna od najčešćih pogrešaka je ako se tijesto ne "odmori" dovoljno. Odnosno kada ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne kako bi boilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je potrebno začini po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju je ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava.  

Sada kada je omiljeno jelo spremno na posljednji korak važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu i peći najmanje deset minuta.

vecernji.ba