Ovo su mjesta na kojima tetovaže najbrže blijede

Ella Dvornik

Stoga, želite li da vaša tetovaže bude čistih i oštrih rubova i tamna kao prvih mjeseci nakon tetoviranja, radije izbjegnite određena mjesta:

Unutarnja strana dlana. Ovo je dio tijela s kojim će se tinta teško stopiti i zadržati, a što je isti slučaj kao i s prstima koji su nezahvalni za tetoviranje. U većini će slučajeva tetovaže na ovim dijelovima na kraju izgledati kao sive mrlje.

Ruke. Kao što smo već spomenuli, koža ruku je dio tijela na kojemu se tetovaže teško zadržavaju. Kada su u pitanju tetovaže u boji, tinta neće biti dovoljno jarka, a kada su u pitanju crne, tinta neće biti toliko tamna i kontrastna. Osim toga, ruke su nešto što neprestano koristimo, a i koža na njima je debela, s neznatno mišića ispod, zbog čega tetovaže puno lakše blijede.

Stopala. Razlog zašto tetovaže na ovom dijelu tijela lako blijede je zato što neprestano nosimo čarape i cipele koje se trljaju o tetovažu. Da živimo bosi cijeloga života, na ovom dijelu tijela tetovaže ne bi baš samo tako blijedile.

Laktovi. Budući da stalno savijamo ruke i naslanjamo se na laktove, tetovaže će na ovom dijelu tijela ozblijediti puno brže nego na nekim ostalima.

Pazusi i gornji unutarnji dio nadlaktice. Baš kao i s ostalim pezahvalnim dijelovima, stalno micanje ruke i trljanje ovih dijelova o odjeću koju nosimo uzrokovat će blijeđenje puno brže nego što bi to bio slučaj s tetovažama na nekim drugim dijelovima tijela.

Gdje god imali tetovažu, želite li joj produžiti životni vijek, nemojte zaboraviti 3 zlatna pravila:

-Hidratizirajte kožu gdje ste tetovirani i izbjegavajte 'preteške proizvode'.
-Koliko god možete, tetovažu držite skrivenu od sunca.
-Izbjegavajte nošenje uske odjeće na dijelu gdje ste tetovirani.

Izvor: cosomopolitan.hr