Ovo je stav koji uništava vašu karijeru!

razmisljanje

... ovaj stav “To nije moj posao” u samom vrhu navika koje ograničavaju napredovanje u poslu. Ovaj stav je može se reći sve-prisutan u današnje vrijeme i, ako ste ikada radili s takvom osobom, znate koliko to frustrirajuće zna da bude.

Evo nekoliko načina kojima mojžete da se nosite sa ovim problemom:

Pomozite drugima kada možete

Ako imate vremena i mogućnosti da pomognete nekom kolegi u firmi, učinite to. Zapamtite da toj osobi činite uslugu, ali nemojte očekivati da ta osoba mora da uzvratiti na isti način, baš svaki put kada joj pomognete.

Postavite ograničenja iz pravih razloga

U redu je reći "ne" na radnom mjestu. Međutim, ako postoje dobri razlozi, ako ste, na primjer, zaista pretrpani poslom. Budite sigurni da postavljate ograničenja ili odbijate kolege iz ispravnih razloga, a ne zato što vam se ne da ili vam ti ljudi idu na živce.

Kad postavljate granice, budite realni

"To nije moj posao" je vjerovatno najgluplja stvar koju možete da kažete u bilo kojoj radnoj okolini. To ozbiljnim kolegama zvuči kao da ste dijete od četiri godine koje počne da vrišti: "Ne, ne i ne! Iskoristite priliku Ako se od vas stalno traži da na sebe preuzmete zadatke koji zaista nisu dio vašeg posla, obratite se šefovima. Možda bi to trebao biti vaš posao, onda bi taj posao trebao biti na neki način i "nagrađen".