Ovo je prava istina o dječaku koji spava između dva groba!

Ovo je prava istina o dječaku koji spava između dva groba!

Problem je što slika niti je napravljena u Siriji niti je dječak izgubio roditelje, niti su to pravi grobovi pored njega.
Fotografiju je načinio Abdul Aziz al Otaibi, 25-godišnji saudijski fotograf koji je u blizini grada Janbu pravio slike za umjetnički projekt. Kao model mu je poslužio sin njegove sestre, a svoje fotografije je postavio na Facebook u prvoj polovici siječnja.

- Nije točno da moja slika ima bilo šta sa Sirijom. Šokiran sam kako su ljudi izvrnuli njeno značenje - kazao je Otaibi kada su mu se obratili za objašnjenje.

Amerikanac koji je prešao na islam i čiji je Twitter nalog @americanbadu, objavio je sliku navodeći kako su dječakove roditelje ubile trupe Bašara al Asada. Slika se počela brzo širiti Twitterom, pogotovo među džihadistima. Kada mu se Otaibi obratio sa zahtjevom da ispravi potpis, dobio je nevjerojatan odgovor, prenosi avaz.

- Zašto jednostavno ne zaboraviš na to i kažeš da je slika iz Sirije i dobiješ nagradu od Boga. Pretjeruješ - stajalo je u odgovoru, a slika je ubrzo potom uklonjena.