Ovo je pet pitanja koja svatko treba postaviti za sretan život

sreća

1. Oko čega ste strastveni?

Poznavati sebe znači znati koje su vaše strasti i svrha i onda ćete ih moći usmjeriti u nešto dobro i korisno u svijetu. Živjeti bezbrižan život u kojem zaista poznajete sebe znači živjeti život koji ima svrhu, tvrdi trenerica.

2. Što vas čini sretnim?

Sreća je zaista bitna. Ako želite postići ciljeve u životu, bitno je da vas nešto motivira i da imate ambicije, a ako ste uz to sretni, imate potencijal promijeniti i tuđe živote utječući na njih.

Sreća je osjećaj koji se javlja kad shvatite da sve ide kako treba, po planu, i kad imate unutarnji mir, tvrdi Sarah.

3 Znate li kako je to kad se probudite s osmjehom?

Osmijeh je zaista ključan sastojak zdravog života. Sretne misle stvaraju sreću i ako razmišljate o stvarima koje vas usrećuju, odmah ćete se osjećati bolje. Samo ako vizualizirate nešto vas čini sretnim, osjećat ćete se sretnije. Osmijeh je zarazan. Ako zračite pozitivnom energijom, sve će vam se to vratiti. Smijte se i netko će vam se nasmijati natrag. Nekoga ćete usrećiti i promijeniti mu dan. Nekad male stvari puno znače, tvrdi Sarah.

4. Je li čaša do pola puna ili prazna?

Što smatrate sretnim životom? Sretan život znači živjeti svaki dan uz prihvaćanje i zahvalnost, koristeći najbolje ono što imamo i razmišljati kako je čaša do pola puna. Trudite se zadržati pozitivan stav. Tako ćete i drugima biti ugodni za druženje, a i vi ćete se manje živcirati i sačuvati svoje zdravlje.

5. Kada ste zadnji put plakali?

Suze mogu biti dobre i uz pomoć njih možete izbaciti svu negativnu energiju. Osjećat ćete se emocionalno pročišćeno poslije, poput katarze. Izbacit ćete sve negativne misle koje vam se vrte po glavi. Kada plačete ispuštate sve negativno što vam se sakupljalo danima. Osjećat ćete se slobodnije i lakše.

Izvor: 24sata.hr