FOTO/VIDEO  Ovo je najnaseljeniji otok na svijetu!

otok migingo

Službena brojka je 131 stanovnik, ali lokalci tvrde da ih u stvarnosti ima deseterostruko više. To se vidi i na fotografijama ovog otoka čija je povijest nejasna.

Neki tvrde da su tu došla dva kenijska ribara Dalmas Tembo i George Kibebe 1991. godine. Uskoro su počeli stizati i drugi stanovnici i borba za prostor na ovom, ribom bogatom području, je započela, prenosi Oddity Central.

Zbog Miginga su zaratile Uganda i Kenija

Migingo se nalazi na jezeru Victoria u Africi između Kenije i Ugande. Tehnički, otok je na kenijskom području, ali vlasti Ugande tvrde da su ribari lovili na području Ugande.

Ovaj afrički "mini rat" je dosegao svoj vrhunac 2008. godine kako je Uganda poslala vojsku na Migingo da evakuiraju kenijske ribare i zauzmu otok. Tenzije su se osjećale sve do 2016. godine kada su dvije zemlje napokon postigle dogovor da obje ubiru poreze i šalju vojnike da brane otok od pirata.

Službena brojka ribara na otoku je 2009. godine bila 131, što je jako puno za tako malen otok. Prema najnovijem istraživanju brojka se popela na nevjerojatnih tisuću ljudi na samo 2.000 kvadrata.

A susjedski otok zjapi prazan: 'Tamo živi demon...'

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je da tik uz otok Migingo stoji potpuno nenaseljen, puno veći otok Usingo. Legenda kaže da na otoku Usingo živi demon pa se ribari boje živjeti tamo.

Uz to, Migingo je dobro čuvan od pirata dok su na Usingu napadi puno češći.

Lokalci tvrde da napadi pirata nisu toliko česti i da im se dogodi 'tek jednom mjesečno da ih pirati presretnu i uzmu ribu i gorivo'.

Na Migingu su svi zajedno i manja je šansa da će pirati napasti toliku skupinu ljudi. Sigurnije im je živjeti tamo nego na osami preko puta, na otoku Usingo.