Ovo je 9 svakodnevnih stvari koje će uskoro nestati!

stan, kupovina stana, stanovi, nekretnine stanova u mostaru, predmeti, bakterije, svaki dan, gubitak, savjeti, trikovi, stvari, stanovi, Mostar, studenti, mostarski studenti, svakodnevne stvari, nestati  , Radovan Višković, krediti, stambeno pitanje

1.Lokoti i ključevi za 20-30 godina postat će prošlost. Sve će se otključavati karticama, a automobili sve više u uporabu stavljaju prekidač umjesto ključeva.

2.Zalihe žutog metala polako nestaju s našega planeta. Štednja u zlatu uvelike opada, a očekuje se da če pasti još 15 do 20 posto u sljedećih godina.

3.Ono što od pradavnih dana označava neku osobu i za njoj ostaje gotovo zauvijek, uskoro odlazi u povijest. Ručne potpise sve više zamijenjuju glasovne identifikacije, identifikacija očiju te otisak prsta.

4.Dobra vijest za većinu vozača jest da će čekanja u prometu u budućnosti potpuno nestati. To će se vjerojatno dogoditi kada upravljanje automobilima postane potpuno automatizirano i senzorski upravljeno.

5.Odlična vijest. U budućnosti će znanstvenici uspjeti pronaći zamjenu za šećer, a ako i ne uspiju, dijabetičari će imati mogućnost ugraditi revolucionarne ćelije u gušteraču i pobijediti bolest.

6.Dobra vijest je što više nećete morati posuđivati punjač ili kupovati novi kad ga izgubite. Sve više mobitela puni se preko bluetootha, Wi- Fi-ja i beskontaktnim povezivanjima.

7. Kroz 50 godina moguće je da će placanje fizičkim novcem potpuno nestati! Sve će se plaćati internetskim bankarstvom ili kriptovalutama.

8. To već možemo vidjeti u Hrvatskoj. Uskoro će sve zaposlenike u takvim restoranima zamijeniti touch-screenovi za naručivanje hrane. A hranu će nam donositi roboti.

9.Koliko ste puta zaboravili kamo ste stavili daljinski, pa ste ga pronašli u kupaonici? To će uskoro biti prošlost jer će s napretkom tehnologije sve fukcionirati na dodir pametnih telefona ili zvučnim naredbama.

Izvor: vecernji.hr