Ovako se nekada 'liječilo' od mamurluka širom svijeta

Alkoholizam

Ovo je lista najbizarnijih napitaka i običaja za liječenje mamurluka, piše Index.hr.

1. Koktel Prairie Oyster (Engleska, 1878.) Radi se o koktelu od sirovih jaja, crnog mljevenog bibera, ljutog umaka, soli te tabasco i Worcestershire umaka. Mislimo da bi nama bilo još gore, kada bi to popili.

2. Sušeni bikov penis (Sicilija) Italijani su ovom "delicijom" svima objasnili kako zaliječiti mamurluk na teži način.

3. Ovčje oči u umaku od rajčica (Mongolija) Mali podsjetnik za tebe: ne piti prilikom posjeta Mongoliji.

4. Čaša toplog mlijeka sa žličicom čađe (1800.) Zanimljivo je da današnji lijekovi protiv mamurluka u sebi sadrže ugljenik koji upija toksine, koji se proizvode u našem tijelu nakon burne noći, i koji ima identičnu ulogu kao čađa iz dimnjaka.

5. Pačji embrij (Filipini) Jedenje pačjeg embrija ovdje ne samo da je prihvatljivo, već je i odličan lijek protiv mamurluka te afrodizijak. Pa ko ima želudac, nek izvoli.

6. Rog nosoroga u vrućoj vodi (Vijetnam) Ovo je svakako jedan od najgorih lijekova, i to ne zbog okusa, već činjenice da prethodno moraš ubiti pripadnika jedne od najugroženijih životinjskih vrsta.

7. Sirova jaja od sove i pečeni kanarinci (Stari Rim) Ovako su se liječili stari Rimljani nakon svojih burnih zabava, i to samo oni koji su imali srca ubiti preslatku malu ptičicu, jer su noć prije pretjerali s pićem.

8. Čaj od zeca (Divlji Zapad) Zanima te kako su mamurluk liječili kauboji? Čajem od zečjeg izmeta, koji se nazivao "pellet tea". Dovoljno smo ti objasnili.

9. Zakopavanje u pijesak (Irska) Irske pijandure tako bi završavale zakopane do grla, i to doslovno, u riječnom pijesku, a najgore su prolazili oni klaustrofobični ili oni koji nisu imali prijatelja, koji bi ih otkopali.

10. Ovčja pluća, jaja od sove i kuhani kupus (Stara Grčka) Danas je nešto teže nabaviti pluća od ovce i jaja od sove, ali ništa nije nemoguće. Ako ništa drugo, stari Grci su se kunuli kako ove stvari liječe i najteži mamurluk. Pa ako je do toga došlo...

11. Limun ispod pazuha (Portoriko) U Portoriku, ljudi koji su znali da postoji velika šansa da će dosta popiti, trljali su krišku limuna ili limete ispod pazuha, kako bi eliminirali šanse za razvoj mamurluka sljedeće jutro. Ali, važno je da ih utrljaš ispod pazuha one ruke kojom piješ.

12. Sirova jegulja (Srednji vijek) Srednjovjekovna Engleska odgovorna je za ovaj čudni način rješavanja mamurluka, ali ovo nipošto nemoj isprobavati kod kuće, jer je krv jegulje otrovna, čak i u malim količinama. Znamo da nećeš, ali moramo upozoriti. Zgrabi naranču i pij puno vode. Proći će.