Otvoren vinski studij: studenti koji žele diplomirati, moraju piti

Otvoren vinski studij: studenti koji žele diplomirati, moraju piti
Studenti su možda poznati po tome da vole i mogu popiti, ali na jednom francuskom sveučilištu to se pretvorilo u vještinu koja im može donijeti i fakultetsku diplomu.

Prvi francuski vinski studiji pokrenuta su u Strasbourgu: jednogodišnji je to kolegij kušanja vina, pedologije - znanosti o tlu, i neuroznanosti koja stoji iza dobrog vina.

"Tlo s kojega dolazi je živući materijal, gdje se događaju sve vrste procesa - fizički, biološki, kemijski", rekao je profesor geografije Dominique Schwartz koji će predavati na studiji kojem je svrha unaprijediti razumijevanje lokalnih karakteristika vina.

Jean-Michel Deiss, koji ima svoj vinograd na 27 hektara u blizini sveučilišta i sponzorira studij, rekao je da će studenti naučiti razlikovati vina s "energijom od koje vam cure sline" od onih koji nemaju taj učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena studija je 4950 eura, što je mnogo ako se ima u vidu da su mnogi studiji u Francuskoj besplatni, ali i malo ako se cijena usporedi s enološkim tečajevima koji nemaju fakultetski pečat.