FOTO  Otvoren Safikada Hackathon Mostar 20.-22.4.2018.

Safikada Hackathon Mostar

...„Safikada Hackathon" na kojem ukupno 50 mladih iz Mostara i Banja Luke oživljava legendu o lijepoj Safikadi i njenoj tragičnoj ljubavi . Organizirani u 4 različita tima gdje zajedno sa svojim trenerima iz Mostara i Banja Luke rade na web sajtu o Safikadi, mobilnoj aplikaciji, izrada elektronskog rješenja, kao i 3D modeliranja za osmišljavanje suvenira za istoimenu legendu.

Radionice traju dva dana, gdje će sudionici moći usavršiti svoje vještine za koje su se prijavili uz pomoć stručnih mentora. Mladi su pokazali izuzetan interes i znanje.
Cijeli projekat je financiran od strane američke ambasade , a organizatori ovog događaja su predstavnici Centra za tehničku kulturu iz Mostara , koji su ovaj put ugostili mlade kolege iz Banja Luke. Banjalučani će svoje prijatelje takođe ugostiti u svrhu zaršetka projekta početkom 6 mjeseca u gradu na Vrbasu.
Sudionici su ovaj projekat shvatili profesionalno, gdje se uz zajedničko druženje i obostranu razmjenu iskustava očekuje uspješan završetak priče o Safikadi .