Otkrivena druga najveća tajna nacističkog sistema

nacizam djeca

Njihova je ideja bila odgojiti u nizu specijalnih domova stotine tisuća plave, snažne djece, kako bi do 1972. godine velika Njemačka dobila 120 milijuna nadljudi.

Njene oružane snage bi u tom kontekstu narasle na 600 SS-divizija! S tom im se vojnom moći niko nikad ne bi mogao suprotstaviti. Ta skupina je između ostalog bila opsjednuta mistikom, zagonetnim kultovima, alkemijom i eugenikom.

Za idealne su smatrali Norvežane, potomke Vikinga.

- Nordijski čovjek je najljepše ljudsko biće na svijetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac je svjetlokos i ima plave oči, kralj nad kraljevima u odnosu prema svim ostalim pripadnicima ljudske rase na Zemlji - smatrao je Hans Gunther, nacistički teoretičar rase.

Vikinzi su, prema ovim teorijama, davali idealno arijsko potomstvo jer su imali sve osobine krvi i tla kao i Nijemci, pa čak i bolje. Budući da im Norveška nije bila dovoljna, skupljali su i žene za stvaranje superarijevske rase.

Prema Himmlerovom planu, osnovan je specijalni tim agenata za „rasni odabir" koji je po okupiranim zemljama, ali i cijelom svijetu, trebao prikupljati žene za stvaranje superarijevske rase. Agenti su tražili po Norveškoj, Nizozemskoj, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD-U.

Kad je Wehrmacht ušao u te zemlje, obilježene žene su poslane u Njemačku. Sredinom 1936. Himmler je otvorio prvi Lebensborn u predgrađu Münchena u dvorcu Steinhoering.

Sistem je imao Domove majki, točnije njih 17 i šest Domova djece. Za svaku Njemicu koja ima više od troje i četvero djece, ustanovljen je čak i "Majčinski križ" kao odlikovanje.

To odličje se dodjeljivalo za hrabrost i bilo visoko rangirano u Njemačkoj. Međutim, mnogi su dijelovi eksperimenta krenuli u pogrešnom smjeru. Mnogim su novorođenima počele tamniti na početku plave ili zelene oči.

Djecu koja nisu ostala plava, čekala je tužna sudbina - gušenje plinom.

Pred kraj Reicha, Hitler je naredio uništenje sve Lebensbornove djece, ali je taj plan spriječen.

Pomahnitali gospodar Reicha, uvjeren u to da na svijetu ima mjesta samo za jedan "herrenvolk"(narod gospodara) bio je uvjeren da Nijemci zaslužuju kolektivno uništenje.

Lebensborn projekt bio je strogo čuvana tajna i za njega se možda i ne bi nikad saznalo da Amerikanci, nakon oslobođenja Njemačke, nisu došli do arhiva i zatekli brojne domove.

Do kraja rata rođeno je navodno više od 42.000 djece majki dobrovoljki i SS-ovih vojnika u tajnim klinikama u Njemačkoj i u okupiranim zemljama. Navodno je još oko 200.000 plavokose i plavooke djece oteto i prevezeno u Reich.

Amerikanci su djecu za koju su ustanovili takvo porijeklo htjeli vratiti u matične države, ali ona su na tu ideju reagirala paničnim strahom. Intenzivno germanizirana, indoktrinirana u nacističkom duhu, ona su uglavnom ostala u Njemačkoj.

Nacisti su u Nürnbergu optuženi zbog 40.000 otete plavokose djece iz Poljske, ali slučaj je pratila zavjera šutnje. Prema nekim informacijama, Lebensborn je u Rumunjskoj navodno nastavio Nicolae Ceausecsu.