Otkriven sprej protiv svađanja!

Svađa
Svađa
Pokazalo se da udisanje ovog spreja, koji sadrži oksitocin, umiruje žene i čini ih prijateljski raspoloženima, a muškarce osjećajnijima i pozitivnijima za vrijeme svađanja. Poanta je u utjecaju hormona na stres i autonomni živčani sustav za vrijeme prepirki među parovima.

Nazvan drogom za maženje, oksitocin se proizvodi prirodnim putem utječu za vrijeme seksa, kao i prilikom osjećaja seksualne privlačnosti i povjerenja.

Istraživanje je bilo veoma zanimljivo. Svaki je par odabrao temu oko koje se najviše svađa, započeli su diskusiju, pa su udahnuli oksitocin ili placebo sprej. nakon 45 minuta su ostavljeni da raspravljaju o odabranoj temi, a njihove su svađe snimane kamerama. Znanstvenici su pratili parove i uzimali uzorke njihove sline kako bi pratili rad njihovog živčanog sustava.

Žene koje su udahnule hormon bile su mnogo više prijateljski nastrojene i manje zahtjevne, a muškarci su bili pozitivniji i više uključeni u razgovor. Aktivnost živčanog sustava kod žena je opala, a kod muškaraca se povećala.

izvor: magazin.net.hr