Otkrio da mu sin ima rak dok je gledao njegovu fotografiju

mobitel, otac, dijete, slika, karcinom

Mobiteli se često prozivaju zbog lošeg utjecaja kojeg imaju na ljude, ali mobitel Owena Scrivensa iz Velike Britanije je spasio život njegovom sinu. Nakon fotografiranja tada 14-mjesečnog Jaxsona, primijetio je nešto čudno - na jednom oku je vidio bijelu mrlju. Fotografirao ga je s bljeskalicom, a drugo oko je imalo normalni crvenkasti odsjaj.

Zajedno sa suprugom Emily je potražio na internetu o čemu bi se tu moglo raditi. Otkrili su da bi njihov sin mogao imati opasan oblik raka. Pojurili su s njim kod doktora kako bi provjerili svoje sumnje. Ispostavilo se da je Jaxson ima retinoblastom, rijetki oblik raka koji se pojavljuje na retini oka.

- Nakon pregleda sam išao pregledavati stare fotografije i točno se vidjelo da su se promjene na oku počele pojavljivati u kasnom studenom - Owen je prepričao za Metro.co.uk

Jaxson je primio prvi set kemoterapije u prosincu i Owen kaže da se tumor već smanjio na trećinu početne veličine. Iako se tumor nikad neće povući, doktori se nadaju da će to ostati mala, benigna masa koju će moći nadzirati tijekom svog života. Također, Scrivens je novinarima otkrio da u budućnosti Jackson ne bi trebao imati neke posebne probleme s vidom, tumor će vjerojatno imati mali utjecaj samo na periferni vid.

Ovo je jedan od rijetkih primjera gdje su Internet i mobitel, kao osnovni alati za dobivanje informacija, pomogli jednom ocu da uvidi potencijalnu opasnost i da na vrijeme reagira.

Izvor: 24sata.hr