Otkrila ga supruga: Platio 68.000 dolara za bocu piva jer nije ponio naočale

Otkrila ga supruga: Platio 68.000 dolara za bocu piva jer nije ponio naočale

Australski novinar koji u Britaniji prati prvenstvo u kriketu tvrdi da je popio najskuplje pivo na svijetu koje je platio 68.120 dolara. Peter Lalor kaže da je svratio na pivo u bar u Manchesteru uoči prvenstvene utakmice na stadionu Old Traffordu.

Iznoseći svoju priču na Twitteru, Lalor piše da nije stavio dioptrijske naočale i provjerio račun za bocu piva Deuchars IPA prije nego što je konobaru dao kreditnu karticu. Šok je uslijedio nekoliko sati poslije kada ga je nazvala supruga iz Australije i rekla da je sa zajedničkog računa upravo skinuto 68.120 dolara.

Osim piva, banka je naplatila 1000 dolara transakcijskih troškova. Kasnije se utvrdilo da je konobar za pivo, umjesto 5.50 funti (6.78 dolara) greškom ukucao cijenu od 55.000 funti. Hotel Malmaison, u čijem se sklopu nalazi bar, objavio je da istražuje slučaj. Transakcijska naknada mu je vraćena, ali će se Lalor dobro namučiti u idućih devet radnih dana koliko će banci trebati za povrat većeg iznosa.

Što se tiče kvalitete samog piva, koje je osvojilo brojne nagrade, Lahor je bio podijeljenih osjećaja. “Bilo je dobro, ali ne baš toliko dobro”.