Otac i sin od stana napravili uzgajalište marihuane

Naime, osumnjičeni 52-godišnji otac i 29-godišnji sin uhićeni su prošlog petka te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga stana na području zagrebačke Trešnjevke. Otac je stan unajmio unazad 3 mjeseca, te ga je preuredio za kontrolirani uzgoj biljaka indijske konoplje, navodi policija, a prenosi dnevnik.hr.

Zidove stana obložio je izolacijskim materijalom, instalirao transformatore za pretvaranje struje na koje je spojio UV lampe. Također je u prostorije instalirao sustav za ventilaciju zraka s filterima kako bi prikrio mirise konoplje koji nastaju prilikom uzgoja. U tako pripremljene prostorije je posadio sadnice konoplje početkom travnja 2011. godine, nakon čega je radi stvaranja kvalitetnih uvjeta za uzgoj instalirao sustav navodnjavanja.

Nakon ovako pripremljenog kontroliranog uzgoja biljaka konoplje, osumnjičeni otac je angažirao i svog sina za svakodnevni obilazak nasada biljaka, njihova zalijevanja te naizmjeničnog paljenja UV lampi i sustava ventilacije. Na taj način su uzgojili 321 stabljiku konoplje, veličine 30-100 cm koja bi po završetku vegetacije dale urod od oko 5 kg marihuane čija bi vrijednost na ilegalnom tržištu bila oko 150 tisuća kuna, dok bi u uličnoj prodaji ta vrijednost bila znatno veća.

Otac i sin su ranije evidentirani kao počinitelji imovinskih delikata, te zbog prijevara i krivotvorenja isprava.